Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів отримав 30 сонячних панелей від Фрайбурга

Місто-побратим Фрайбург передав Львову 30 сонячних панелей вартістю 25 тис. євро. Ці панелі будуть встановлені у 4 ОСББ та 8 бюджетних установах Сихова. У разі відсутності електроенергії від однієї панелі можна зарядити 25 мобільних пристроїв, інформує ЛМР.
Фото - ЛМР

«Проєкт, в рамках якого ми отримали сонячні панелі, називається «Сонячна енергія для смартфонів в Україні» - «Solar-Power for Smartphones in Ukraine». Його ідея зародилася ще в жовтні минулого року, коли наші колеги з міста-побратима Фрайбурга, зокрема п. Гюнтер Бургер та п. Клаус Хоппе побачили, що наслідком масованої ракетної атаки, яка відбулася в жовтні, люди майже добу були без мобільного зв’язку. Відтак нам передали 30 сонячних панелей вартістю 25 тис. євро. Кожна панель має потужність 45 Вт, а інвертор має потужність 500 Вт. Інвертор можна заряджати як від сонячних панелей, так від акумулятора автомобіля, чи від загальної мережі. Від одного інвертора можна заряджати до 25 мобільних пристроїв одночасно», - розповіла Ірина Кулинич, директорка департаменту економічного розвитку ЛМР.

Ці панелі буде встановлено на Сихові – у 4 будинках ОСББ і 8 бюджетних установах – це Центр Довженка, 8-ма лікарня, Сихівський ліцей, 4-та дитяча поліклініка та ін.

За її словами, наступним етапом проєкту Львів ще отримає 16 power-блоки, приблизно на 50 тис. євро. Один блок має потужність 200 Вт, та коли їх з’єднувати, то потужність буде зростати і до 10 кВт.

«Їх плануємо встановити у 4-5 будівлях, зокрема там, де перебувають внутрішньо переміщені особи, чи у будівлях в приєднаних громадах», - додала Ірина Кулинич.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ