Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів отримав дозволи на реставраційні роботи у двох історичних будинках

За інформацією управління охорони історичного середовища ЛМР, Львів отримав дозволи від Інспекції держархбудконтролю на проведення реставраційних робіт у двох будинках - пам’ятках архітектури місцевого значення. Про це повідомили 18 серпня Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.
Фото: Олена Ляхович, Гал-інфо

Йдеться про будівлю Львівської академії мистецтв, що на вул. Снопківській, 47, де відновлять дах, та житловий будинок на вул. Б. Хмельницького, 11, де відреставрують дах і фасад.

Як розповіла начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко, підготовчі роботи на вул. Снопківській, 47 вже розпочали.

"Тендер виграла компанія "В.Ф.Ф". Ми провели зустріч з ректором, узгодили всі господарські питання і розпочали підготовчі роботи. На вул. Хмельницького, 11 теж маємо дозвіл і орієнтовно після 25 серпня стартуємо. Тут, окрім даху, відреставрують і фасад. Відповідно до результатів тендеру, роботи тут виконає компанія "Ренесанс".

Також чекаємо ще дозвіл на проведення реставрації даху каплиці Трьох святителів, що на вул. Руській, 7. По цьому об’єкту вже є переможець тендеру, але ще нема дозволу», - зазначила Лілія Онищенко.

Планується, що Львівська академія мистецтв матиме нову покрівлю вже до кінця року. А будинок №11 на вул. Хмельницького буде перехідним об’єктом, реставраційні роботи тут складніші і закінчать їх вже наступного року.

Роботи фінансують з міського бюджету. Їх вартість становить 2,5 млн грн для будинку на вул. Снопківській, 47 та 5,197 млн грн для будинку №11 на вул. Б. Хмельницького.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ