Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів переміг у конкурсі «Краще місто України. Мобільність»

Місто Львів посіло перше місце у всеукраїнському конкурсі зі сталої мобільності «Краще місто» серед міст з населенням більше 250 тисяч.
фото - пресслужба ЛМР

Про це інформує пресслужба ЛМР.

Так, 21 жовтня в Івано-Франківську відбулось урочисте нагородження міст-переможців конкурсу «Краще місто» від громадської організації «Екодія».

ГО «Центр екологічних ініціатив «Екодія» запустила влітку 2021 року конкурс «Краще місто» з двома номінаціями – «Повітря» та «Мобільність».

Для участі у конкурсі необхідно було подати відповідну заявку від міста. Далі відбувалось опитування мешканців та мешканок міст-учасників конкурсу зокрема щодо оцінки якості громадського транспорту, ситуації з паркуванням, велосипедною інфраструктурою, зеленими зонами. Організатори конкурсу отримали більш, ніж тисячу таких відгуків.

Система оцінювання заявок була багатовимірна. Це і відгуки громадськості, і статистичні дані – наприклад, як оцінка розподілу бюджетів, реєстрація старих автомобілей і т.п.

Члени журі оцінили кожну заявку і обговорили спірні питання. Для кожної з двох номінації був свій склад експертного журі.

Всього у конкурсі було 33 заявки від 27 міст. 

За підсумками конкурсу були визначені міста-переможці за такими категоріями: до 50 тис., від 50 до 100 тис., від 100 до 250 тис. та більше 250 тис. населення.

Так, за результатами конкурсу у номінації Мобільність, міста до 100 тис. населення:

  • 1 місце - м. Дрогобич
  • 2 місце - м. Миргород

Міста 100-250 тис. населення:

  • 1 місце - м. Івано-Франківськ
  • 2 місце - м. Тернопіль

Міста понад 250 тис. населення:

  • 1 місце - м. Львів та м. Чернігів

Відзнака для міста до 50 тис. населення

  • м. Дубно, Львівська область

Наше місто представили начальник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів, менеджер Інституту міста Михайло Ленчук  та координатор проектів  Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) у Львові  Марта Пастух.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ