Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів провалив весняний призов в армію

Львівщина довела, що спроможна виконати цьогорічний весняний призов громадян на строкову військову службу до лав Збройних Сил України та інших збройних формувань в об'ємі 100%. Натомість Львів мобілізаційний план провалив. Про це сьогодні, 29 травня, під час брифінгу заявив Львівський обласний військовий комісар підполковник Олександр Тіщенко, передає кореспондент Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.

За його словами, цифра для Львівщини була не малою – 750 чоловік.

«Призов пройшов легко. У нас є свідомі громадяни, які не ховалися і пішли служити. Немає нічого страшного у тому, щоб відслужити півтора роки. Ніхто в АТО не поїде. Однак, служба в армії відкриває шлях у майбутнє», - сказав Олександр Тіщенко.

Він також наголосив, що область впоралася з призовом завдяки низці районів: Дрогобич, Борислав, Бузьк, Городок та інші.

Натомість, Львів завалив план.

«Місто не змогло у повному обсязі виконати призов. Є райони Львова, які завалили план і не змогли його виконати. Наприклад, Галицько-Франківський районний військкомат.

«Ми зробимо певні висновки і цього не повториться», - сказав Олександр Тіщенко.

На запитання Гал-інфо у чому причини цього, він сказав, що органи місцевого самоврядування у Львові не розуміють постанови № 921. У ній вказано, що за поданням списків органи місцевого самоврядування та державної влади повинні проводити вручення повісток та розшук тих, хто ухиляється.

«У Львові ЖЕКи майже не працюють у цьому напрямку. Про що говорити, якщо маленький Городоцький район дав 30 призовників, а Галицький та Франківський райони Львова також дали 30 осіб», - сказав воєнком.

Він додав, що загалом зі Львова служити пішло близько 110 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ