Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів та Рясне-Руське домовилися про межу

Львівська міська рада та Рясне-Руська сільська рада після довгих переговорів між представниками громад знайшли порозуміння щодо меж населених пунктів. Про це сьогодні, 8 листопада, на спільному брифінгу повідомили міський голова Львова Андрій Садовий та сільський голова с. Рясне-Руське Емілія Смокоровська.

«З 1988 року існує проблема погодження меж між селом Рясне-Руське та містом Львовом, у зв’язку з тим, що межі міста Львова змінювались на підставі указів Президії Верховної Ради Української РСР від 27.04.1978 №3308-ІХ «Про розширення меж м. Львова» та від 09.03.1988 №5541-ХІ «Про розширення меж м. Львова».

Починаючи з 1988 року, проведено роботу з корегування меж міста Львова. З врахуванням цієї роботи ми ще не погодили межі з Винниками, Рясне-Руською, Грибовичами та Малеховим.

Запитання щодо розмежування земель між містом Львовом і селом Рясне-Руське виникло у зв’язку з відсутністю графічних матеріалів до рішення Верховної Ради УРСР 1988 року. Таким чином, ми вирішили знайти конструктивний та позасудовий шлях вирішення цієї проблеми», - зазначив директор департаменту містобудування Сергій Коровайник.

«Минулої п’ятниці, після довгих переговорів, було знайдено компроміс та порозуміння між представниками громад щодо погодження цих меж між населеними пунктами. Ми погодили спільну позицію і як наслідок виробили бачення лінії проведення межі між с. Рясне-Руське та м. Львовом.

Наступним кроком буде представлення цієї позиції депутатам відповідних територіальних громад, її затвердження ними, а також затвердження депутатами меж за процедурою, передбаченою чинним законодавством України.

Результатом таких дій буде встановлення межі між с. Рясне-Руське та м. Львовом», - наголосила Гелена Пайонкевич, директор юридичного департаменту ЛМР.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ