Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів ушанує полеглих українців хвилиною мовчання і церковним передзвоном

У неділю, 1 жовтня, відбудеться загальнонаціональна хвилина мовчання для вшанування всіх, хто віддав своє життя в обороні України. Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Цього дня, коли церква святкує Покрову Пресвятої Богородиці, а держава відзначає День захисників та захисниць України, Львів долучиться до вшанування героїв передзвоном з міських храмів.

«Я прошу всіх підтримати ініціативу  президента, щоб у неділю, 1 жовтня, о 9:00 ми на хвилину зупинилися. Де б ми не були - в громадському транспорті, в машині, чи просто на вулиці, подумки вшануйте героїв, що втратили своє життя за нашу з вами свободу», — сказав у своєму зверненні міський голова Львова Андрій Садовий.

Також до акції долучаться і храми міста. Впродовж хвилини храми всіх конфесій битимуть  у дзвони.«Ми знаємо, що голос дзвонів завжди нас до чогось закликає. Дуже часто дзвін нас кличе до молитви до розмови з Богом в храмі, також дзвін голосить, коли сталось щось тривожне. Поза тим, голос дзвону голосить і про добрі новини, радісні.

Цього разу передзвін дзвонів у нашому місті пригадує, що в цей День Захисника ми маємо зупинитись і по-особливому згадати в молитві безсмертні душі наших героїв воїнів, які завжди залишаються у нашій пам’яті!» — відзначив капелан Львівської міської ради отець Андрій Сіданич.

Громадський транспорт Львова теж буде долучено до загальноукраїнської акції — о 9:00 міські автобуси, трамваї та тролейбуси зупиняться на одну хвилину. А відтак відновлять свій рух за маршрутами.

Нагадаємо, що цього року свято Покрови Пресвятої Богородиці і День захисників та захисниць України 1 жовтня святкують уперше. Через календарну реформу, яку провели УГКЦ й ПЦУ, дату свята перенесли згідно з Новоюліанським календарем з 14 на 1 жовтня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ