Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Львів відкритий для світу, але закритий для москалів, - Радик

Міський голова Львова Андрій Садовий підписав ухвалу прийняту депутатами на сесії Львівської міської ради, 21 квітня, яка забороняє виступи у Львові артистів-колаборантів. Про це Гал-інфо повідомив координатор Економічного бойкотного руху Олег Радик.

23 вересня 2015 року під Львівським оперним театром активісти Економічного бойкотного руху провели акцію із закликом скасувати звання "народного артиста" Ірині Білик, Ані Лорак та Таїсії Повалій. Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

За його словами, варіант ухвали, який підписав Андрій Садовий, є компромісним і влаштовує громадських активістів.

Львівська міська рада хитро заборонила виступи співаків-колаборантів

«В ухвалу внесено пункт щодо тих виконавців, які виступають в Росії та не підтримують боротьбу за територіальну цілісність України. Як на мене, то пункти викладені дуже м’яко і можна по-різному це трактувати. Знаю, як трактуватимемо цю ухвалу ми – громадські активісти. Якщо хтось трактуватиме її інакше, то зустрінемось під закладами культури», - сказав Олег Радик.

Фото з ФБ Олега Радика.

Він додав, що раніше під час акцій протесту проти виступів співаків-колаборантів організатори концерту могли б викликати поліцію.

Заборонити виступи артистів-колаборантів у Львові - депутати вагаються?

«Тепер, завдяки цій ухвалі, поліцію викличу я у випадку потреби. Львів відкритий для світу, але закритий для москалів і колабарантів. Це тепер нове гасло Львова», - зазначив Олег Радик.

Водночас він додав, що з ухвали вилучили пункт про бізнес в Росії, мотивуючи це тим, що гурт «Океан Ельзи» може продавати свої диски і на ворожій території.

«Я вважаю, що це маніпуляція», - заявив Радик.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ