Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Заборонити виступи артистів-колаборантів у Львові - депутати вагаються?

Депутати Львівської міської ради були змушені взяти другу перерву в роботі сесії через те, що не могли досягнути консенсусу щодо голосування за ухвалу, яка забороняє виступ на території Львова представників шоу-бізнесу, які виступали на території Російської Федерації, окупованого Криму та Донбасу. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо із сесійної зали.
Депутати  разом із Економічним бойкотним рухом у Львові підготували проект ухвали, який забороняє проведення концертів та виступів на території Львова тим представникам українського та іноземного шоу-бізнесу, котрі під час українсько-російської війни проводять концерти в Російській Федерації, окупованому Криму та районах Луганської і Донецької областей.
У своєму виступі один з ініціаторів ухвали, депутат Ігор Телішевський заявив, що для громадськості важливо, щоб у Львові не виступали заробітчани, які виступають в Росії, в Криму та на окупованих територіях. "До ухвали було багато запитань від чиновників і деяких депутатів. Виконавчі органи відмовлялися візувати ухвалу, бо їм не подобалася що вказано "на території Російської Федерація". Якщо це формулювання забрати, то буде втрачена суть ухвали", - заявив Телішевський.
Він також зазначив: "Деякі депутати вважають, що ми маємо бути більш лояльнішими до співаків. Однак, на наше переконання, у Львові не можуть виступати ті артисти, які заробляють своїми виступами в Росії, Криму та окупованих районах Луганської та Донецької області. Окрім того, ухвала стосується артистів іноземних, які не підтримують територіальну цілісність України. Не розумію, чому управління культури не хотіло візувати ухвалу".
Представник профільного управління заявив, що до ухвали є зауваження і треба більш конкретно визначити, кому заборонено виступати у Львові.
Депутатка від"Самопомочі" Юлія Хомчин сказала, що ухвала обмежить можливості виступів тих виконавців, які виступають в Росії, але підтримують Україну. Наприклад, для Макаревича чи Елтона Джона, який, виступивши з концертом в Москві, не зможе приїхати до Львова.
Перед депутатами виступив депутат Юрій Кужелюк, який закликав проголосувати за цю ухвалу.
"Проголосуйте за цю ухвалу і не позортесь. Не проголосуєте, то хай всі бачать, які ми ідіоти", - сказав Кужелюк.
Голова фракції "Самопоміч" Андрій Шевців почав наполягати, що "Львів відкритий для світу", а така ухвала його "закриває" і суперечить концепції розвитку міста.
Голова фракції "Народний контроль" Валерій Веремчук заявив, що проект ухвали абсолютно не заперечує виступам Макаревича чи будь-кого з росіян, які не підтримують Путіна.
"Львів відкритий для світу чи Львів відкритий для агресора?", - сказав Веремчук.
Міський голова Львова Андрій Садовий оголосив перерву і голови фракцій якийсь час радитись у сесійній залі.
Після цього Садовий заявив, що вдалося досягнути компромісу.
"Ми домовились проголосувати за ухвалу, яку потім редакційна комісія допрацює", - сказав Садовий.
Він зачитав назву проекту рішення, де вже не звучало словосполучення "Російська Федерація". Натомість з назви проекту рішення випливало лише те, що у Львові буде заборонено виступати тим виконавцям, які виступають лише на окупованих територіях, а РФ з назви зникла.
Координатор Економічного бойкот нього руху Олег Радик, який був присутній в залі, заявив, що такими виконавцями займається СБУ, а відсутність назви Російської Федерації в проекті рішення повністю нівелює цю ухвалу.
Садовий не приховував, що нервує, і знову оголосив перерву - до 17.00.
Отож, у цей час триває перерва. 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ