Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів виділить півмільйона гривень на премії науковцям та дофінансування конференцій

​Стартував прийом заявок на участь у програмі "Львів науковий-2018", в межах якої місто виділяє по 250 тисяч гривень на премії талановитим ученим та на дофінансування міських наукових конференцій.

Про це сьогодні, 2 жовтня, під час брифінгу повідомив директор ЛКП "Львівське конференц-бюро" Андрій Павлів, передає кореспондент Гал-інфо.

Директор ЛКП "Львівське конференц-бюро" Андрій Павлів. Фото: Гал-інфо

За його словами, програма "Львів науковий" була започаткована ще у 2016 році. Минулоріч 10 львівських науковців отримали премії у розмірі 25 тис. грн, а також було дофінансовано 11 конференцій, форумів та симпозіумів на суму від 20 до 25 тис. грн.

"Цього року завдяки рекомендаціям членів Керівної ради і учасників програми ми змінили критерії відбору переможців. Якщо говорити про конкурс на дофінансування наукових заходів, то вони оцінюватимуться за статусом, кількістю учасників, рівнем дофінансування та за тим, чи подія стосується міжнародних асоціацій. Талановитих науковців, натомість, оцінюватимуть за індексом Гірша, за кількістю наукових робіт та статей, а також за сумарним середнім коефіцієнтом впливовості видань", - зазначив Андрій Павлів.

Як відомо, заявки на фінансування соціально-наукових проектів у межах конкурсу можуть подавати вищі навчальні заклади, науково-дослідні установи та безпосередньо вчені, які планують проводити свій захід у Львові у 2019 році та які не мають комерційної мети.

Що ж до конкурсу на отримання премії для талановитих науковців, то участь у ньому можуть брати вчені, які займались науковою діяльністю у Львові (основне місце праці) впродовж останніх трьох років. Разом з тим, оцінюватимуть наукові здобутки за 2017 рік. Як і минулого року, премії Львівської міської ради отримають не менше 5 молодих науковців (до 40 років). Для участі заявники обов'язково мають створити профіль дослідника в Google Scholar.

Прийом заявок триватиме до 24 листопада 2018 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ