Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів взяв на баланс міста дитячу школу ФК "Карпати"

У Львові створюють комунальний заклад "Дитячо-юнацька спортивна школа "Карпати 1963". Цей заклад буде структурним підрозділом управління спорту ЛМР. Таке рішення прийняла сьогодні сесія ЛМР, повідомляють у пресслужбі.

Нагадаємо, ще у липні міський голова Львова заявив, що місто готове взяти на баланс футбольну академію ФК ʺКарпатиʺ, яке надалі може стати основою для відродження футбольного клубу.

ʺМи прийняли вольове рішення створити дитячо-юнацьку спортивну школу, щоб діти мали нормальний розвиток. Можливо з’явиться меценат, який захоче відробити клуб на професійному рівні. Ми зараз зберігаємо структуру, щоб зберегти історію і традицію.

4 млн грн планується виділити до кінця року на функціонування цієї установи, а на наступний весь рік — 9 млн грнʺ, — сказав під час доповіді питання Антон Нікулін, начальник управління спорту ЛМР.

ʺУтворюючи це, ми повинні розуміти, що ми беремось за фінансування на багато років. Рятувати треба, але ми повинні знати, скільки це буде коштуватиʺ, — прокоментував депутат Юрій Кужелюк.

ʺВони всі готові виступати за місто. Ми зараз говоримо про фінансування дитячо-юнацької спортивної школи. Ми не говоримо про професійний футболʺ, — додав Антон Нікулін.

ʺДля мене те, що відбувається з ʺКарпатамиʺ, — це трагедія. Я маленьким ходив на футбол і вболівав за ʺКарпатиʺ. Те, що ми бачимо за останні місяці, — це сюр. Цей процес лихоманення триває досі. У футбольному клубі є діамант — це дитяча спортивна школа. Ми, коли приймали ухвалу про оренду за 1 грн, то була умова, що кошти мали скеровуватись на розвиток дитячого футболу. Ми будемо спільно думати, як робити наступні кроки, зробивши крок А. Я вірю, що ʺКарпатиʺ відновляться, бо це наш львівський футбол.

Ухвала складна, я розумію хвилювання, але кинути дітей напризволяще ми не маємо права. Весь трудовий колектив прийшов до міста, вони говорять, що хочуть бути з громадою, бо не розуміють, якими будуть наступні кроки футбольного клубу. Ми повинні врятувати ʺКарпатиʺ. Може з того дитячого футболу народиться щось потужне. Ми ще можемо багато дебатувати, але треба робити твердий крок, голосувати і йти впередʺ, — сказав мер Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, ще у липні мер Львова акцентував, що ФК ʺКарпатиʺ — це частина історії міста. Однак зараз через проблеми, які у клубу ʺКарпатиʺ, можуть постраждати діти, які сьогодні навчаються в футбольній академії. Тому міський голова запропонував, що місто може взяти цю школу на свій баланс.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ