Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Львівкнига» чіпляється за чужі приміщення

Сьогодні, 26 червня, в Господарському суді Львівської області відбулось чергове засідання між ТзОВ "Львівкнига" і НАК «Надра України «Західукргеологія». Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

Фото: Олена Ляхович

Як з’ясувалось, то за цей рік це вже третя судова справа між цими двома суб’єктами. Всі позови в’ються довкола одного питання: щодо  оренди приміщень, які розміщенні за адресою площа Міцкевича, 8. Наразі «Львівкнига» винаймає їх у «Західукргеології» та здає  у суборенду магазинам одягу та електроніки.  

Фото: Олена Ляхович

Перший позов про внесення змін до договору про оренду приміщень подала «Львівкнига», проте 4 травня цього ж року вона відмовилась від свого позову.

Фото: Олена Ляхович

Після чого НАК «Надра України «Західукргеологія» звернулась до суду з позовом про визнання договору оренди недійсним та звільнення приміщень від орендарів. Але станом на 26 червня справа призупинена, адже ТзОВ "Львівкнига" подала до суду ще один позов – про визнання договору таким, що продовжив свою дію та визнання права на користування орендованими приміщеннями.

Фото: Олена Ляхович

Розгляд позову НАК «Надра України «Західукргеологія» відновиться лише після того, як Господарський суд Львівської області винесе вирок  по третій справі, перше засідання по якій відбулось сьогодні. Та після того як у судді були  заслухані позиції двох сторін, суд оголосив перерву до 10 липня.

«Львівкнига» відмовилась від позову

Нагадаємо, у будинку на Міцкевича, 8 — на першому поверсі – «Львівкнига» сьогодні займає 743,4 кв. м. Натомість орендар, який користується приміщеннями на пільгових умовах, під «Будинок книги» лишив менше як 10 відсотків площі — близько 60 кв. м, решту — здано в суборенду комерційним структурам під магазини елітного одягу, взуття та електротехніки. Скільки посередник заробляє на державному майні? За словами представників «Західукргеологія», якщо б приміщення здавали в оренду на комерційній основі, державне підприємство щомісяця отримувало б від «Львівкниги» 700-800 тисяч гривень. Наразі ж отримує в 10 разів менше.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ