Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Львівоблавтодор» не чистить доріг місцевого значення - економить на ямковий ремонт

«Львівоблавтодор» не чистить доріг місцевого значення, бо економить кошти для ямкового ремонту весною. Натомість в повному обсязі проводить очисні роботи на дорогах державного значення. Про це сьогодні, 23 січня, йшлося на засіданні постійної комісії з питань промисловості, ЖКГ, транспорту та зв’язку Львівської обласної ради.

«У березні в нас можуть бути вичерпані всі ліміти коштів на утримання доріг місцевого значення. І коли в квітні доведеться ліквідовувати ямковість, то в нас не буде фінансування. Тому потрібно приймати рішення: якщо посипаємо всі дороги місцевого значення, то влітку залишимося з ямам», – сказав начальник Служби автомобільних доріг у Львівській області Петро Шпитак.

До слова, Львівська обласна рада виділили на 4 млн грн на піско-соляну суміш. Але наразі з облбюджету виділили 1 млн грн.

«Із запланованого об’єму 31, 6 тис. тонн піску ми на сьогодні маємов наявності 27, 3 тонн. Щодо піско-соляної суміші, то її було 37, 6 тис. куб. м,використано 27, 2 тис.куб. м. Тому прийнято рішення дозакупити1, 7 тис. тонн солі та 3 тис. тонн піску. Цей об’єм забезпечить експлуатацію доріг на 100%, але нам потрібні додаткові кошти», – доповів Петро Шпитак.

За його словами, «Львівоблавтодор»цього року як ніколи раніше справляється із зимовою експлуатацією.

Також голова постійної комісії з питань промисловості, ЖКГ, транспорту та зв’язку Львівської обласної ради Михайло Задорожний зазначив, що після завершення зими перевірить, скільки коштів вдалось зекономити «Львівському облавтодору» - на піскосуміші.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ