Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

„Львівобленерго” не несе відповідальності за перепади напруги в електромережі будинків, оскільки за це відповідають ЖЕКи

ВАТ «Львівобленерго» не несе відповідальності за перепади напруги в електромережі будинків, оскільки за це відповідають ЖЕКи. Про це сказав директор з маркетингу ВАТ «Львівобленерго» Андрій Скрипник на засіданні Львівського прес-клубу реформ на тему «Що підвищує напругу у взаєминах підприємців та енергетиків?».
За його словами, границею балансової приналежності електричних мереж є межа будинку. За електричну  мережу в будинку  несуть відповідальність ЖЕКи,  які його обслуговують. «До границі ми постачаємо якісну електроенергію, а потім йде розмежування – за яке несе відповідальність житлово-комунальне господарства», - сказав Андрій Скрипник.
Як зауважує Андрій Скрипник, в компанії були п’ять випадків, коли споживачі електроенергії через судові інстанції компенсували втрати від перепадів напруги, оскільки вийшло з ладу дороге обладнання. Сума компенсацій становила від 50 – 80 тис. грн,  залежно від втрат.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ