Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Львівобленерго» припиняє електроживлення споживачів, які незаконно користуються побутовим тарифом

У вівторок, 2 квітня, заплановане відключення багатоквартирного будинку по вул.Кульпарківській, 64а у Львові, який обслуговує управлінська компанія «Зразковий парус».

Причина — у цьому будинку 42 непобутові (комерційні) приміщення, які несанкціоновано користуються тарифом для населення. Про це повідомили в пресслужбі «Львівобленерго».

Ще 21 лютого 2024 року працівники «Львівобленерго» здійснили огляд електроустановок цього будинку і склали акт про порушення Правил роздрібного ринку електричної енергії. В акті вказані зобов’язання споживача припинити використовувати електроенергію на непобутові потреби до моменту організації комерційного обліку на непобутові потреби та укласти договір з електропостачальником за відповідним тарифом. 

Термін виконання заходів — місяць з дня складення Акту. Якщо порушення не усунуть у місячний строк, то постачання електричної енергії такому споживачу припиняється.

Представник компанії «Зразковий парус» ознайомився з Актом, що засвідчено відповідним підписом.  

Після цього споживач скерував звернення стосовно внесення змін у договір з «Львівобленерго». Однак «Зразковий парус» не надав всіх необхідних документів стосовно права власності на нежитлові приміщення та робочий проєкт влаштування обліків електроенергії у цих приміщеннях. Про це повідомили споживача у листі-відповіді. 

Станом на сьогодні, 1 квітня 2024 року, «Зразковий парус» не здійснив необхідних заходів для усунення порушення. Відтак, електроживлення споживачу припинять 2 квітня 2024 року. 

Для інформації:  «Електрична енергія, яка використовується на об’єкті побутового споживача на непобутові потреби, зокрема для підприємницької, господарської та незалежної професійної діяльності, надання платних послуг, здійснення нотаріальної діяльності, діяльності дата-центрів, центрів обробки даних, діяльності зі створення віртуальних активів (майнінгу) тощо, обліковується окремо та оплачується за відповідними тарифами (цінами) для непобутових споживачів електропостачальника», — п. 2.3.12 Правил роздрібного ринку електричної енергії (ПРРЕЕ), які затверджені постановою Національної комісії, що здійснює державне  регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 312 від 14.03.2018 р. (з наступними змінами та доповненнями).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ