Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

„Львівобленерго” впроваджує Автоматизовану систему технічного обслуговування та ремонтів електромереж

„Львівобленерго впроваджує АСТОР — Автоматизовану систему технічного обслуговування та ремонтів електромереж. Нове програмне забезпечення покращить ефективність роботи товариства, – повідомляє відділ корпоративних зв’язків ВАТ “Львівобленерго”.
Експлуатація електричних мереж вимагає чіткого розуміння багатьох аспектів, в першу чергу стану об’єктів, розподілу сил і засобів, точного ведення технічної документації. Зокрема, йдеться про розробку і внесення необхідних змін до електричних схем, технічного обліку, якісного і кількісного стану електромереж. Однак через об’єктивні та суб’єктивні причини коригування та розробка низки документів здійснювалась не в повному обсязі і невчасно. Для вирішення цих питань призначена програма АСТОР.
Це програмне забезпечення дозволить в автоматичному режимі вести необхідну документацію. Наприклад, паспорти електричних об’єктів формуватимуться автоматично на основі електричних схем і автоматично здійснюватиметься їх коригування.
АСТОР дозволить відкинути суб’єктивний фактор в оцінці технічного стану об’єктів, а також оптимізує роботу технічних працівників і обліковуватиме трудові затрати підрозділів.
Наразі впровадження АСТОРу розпочалось у всіх районах електромереж ВАТ „Львівобленерго”. Для цього закуплено нові потужні комп’ютери. Найскладніший етап впровадження нового програмного забезпечення — це введення необхідної бази даних. Для пришвидшення впровадження АСТОРу в серпні минулого року Навчально-інформаційний центр ВАТ „Львівобленерго” провів спеціальні навчання для інженерів виробничо-технічних груп районів електромереж.
ВАТ „Львівобленерго” має намір надалі розвивати АСТОР, в залежності від поставлених перед Товариством завдань. В планах на 2008 рік — розширення комплексу програмного забезпечення у зв’язку із набуттям чинності нових нормативних документів. Згідно Правил приєднання електроустановок до електричних мереж, Товариство вводитиме додаткові модулі АСТОРу для приєднання нових споживачів: програма формуватиме необхідні вихідні дані для видачі технічних умов та розрахунку вартості приєднання споживачів до електромереж ВАТ „Львівобленерго”. Програмне забезпечення значно пришвидшить і спростить процес розрахунку резервної потужності, тобто чи достатньо потужності в діючих мережах для підключення нового споживача, і якщо ні, то що потрібно зробити для її отримання.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ