Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівщина - лідер за кількістю опорних шкіл, - Гриневич

Львівська область є лідером за кількістю опорних шкіл, таких шкіл налічується 24 із 137 філіями . Про це сьогодні, 12 травня, на прес-конференції у Львові розповіла міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, передає кореспондент Гал-інфо.

Як відзначила Лілія Гриневич, люди часто критикують опорні школи,  бо вважають, що так ми заощаджуємо на дітях.

"Насправді це є доступ дітей старшого шкільного віку до якісної освіти. Зараз у сільській місцевості понад 33 % учнів старших класів навчаються у класах, де менше 10 учнів. А це означає, що в них один педагог вчить 5-7 предметів. Про яку якісну освіту тут  може йти мова ? Це означає, що  діти через те, що вони народились у селі, а не у місті, вже є не є у рівних умовах із своїми ровесниками у інших школах", - зазначила міністр.

У МОН планують ввести ЗНО для випускників 9 класів

"Щодо початкової школи, то ми заохочуємо зберігати й дуже маленькі школи, бо такі учні мають ходити до школи, яка є найближчою до місця проживання", - сказала Лілія Гриневич.

За її словами, дітей, які потребують профільного навчання, обов'язково потрібно довозити у ту школу, яка дасть якісну освіту. 

Діти, які навчаються в угорських школах, майже не володіють державною мовою, - Гриневич

"У 2016 році понад 11 млн. грн було вкладено у опорні школи Львівщини", - наголосила Лілія Гриневич.

Також міністр згадала й про проблему шкільних автобусів на Львівщині. Станом на сьогодні таких автобусів є 240, а потрібно ще 94.

У 2018 році першачків навчатимуть по-новому: особливості інтегрованого навчання

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ