Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У 2018 році першачків навчатимуть по-новому: інтегроване навчання

Учнів перших класів, які у 2018 році підуть до школи, навчатимуть за новою моделлю освіти. Йдеться про так зване інтегроване навчання. Про це сьогодні, 12 травня, на прес-конференції у Львові розповіла міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, передає кореспондент Гал-інфо.
фото: МОН Лілія Гриневич

За словами Лілії Гриневич, така модель навчання перш за все передбачає вміння дитини у майбутньому використовувати набуті знання. 

"Суть інтегрованого навчання полягає у тому, що відбудеться зміна від школи, де дітей "напихають" знаннями, до школи, яка буде компетентною у ХХІ столітті.

Діти використовуватимуть ці знання та вміння для особистого та професійного розвитків. Початкова освіта має відповідати віковим особливостям дітей. Для таких дітей природно-відповідний спосіб інтегрованого навчання і сприйняття світу відбувається через діяльність, зокрема, через гру на ранньому етапі навчання", - розповіла Лілія Гриневич.

У МОН планують ввести ЗНО для випускників 9 класів

Також вона зазначила, що одним із підходів до інтегрованого навчання є те, що діти не будуть змушені весь час сидіти на місці, їм буде передбачено щоденну невеличку прогулянку впродовж навчання. Також вчителі навчатимуть дітей розвивати власне критичне мислення, пропонувати власні ідеї.

У зв'язку із цим, упродовж 2017-2018 років спеціальні тренери перепідготують 22 тис. вчителів перших класів.

Діти, які навчаються в угорських школах, майже не володіють державною мовою, - Гриневич

"Зараз ми вже опрацьовуємо календар таких спеціальних навчань", - наголосила міністр.

"Також зміни відбудуться із підручниками та іншими матеріалами", - додала  Лілія Гриневич.

Львівщина - лідер за кількістю опорних шкіл, - Гриневич

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ