Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Львівщина має справу з мутованим штамом британського коронавірусу, - експертка з пульмонології

Сьогодні, 23 березня, у Львівській облдержадміністрації відбувся брифінг щодо епідситуації в області. Експертка департаменту охорони здоров’я ЛОДА з пульмонології Надія Рудницька розповіла про новий штам коронавірусу, який поширюється Львівщиною. Про це повідомили 23 березня Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.
Надія Рудницька

"Сьогодні маємо справу з мутованим штамом британського коронавірусу, який дуже швидко поширюється. Уражає всі групи людей – і молодого віку, і літніх. До того ж, перебіг може бути тяжкий незалежно від віку. Надалі більш уразливими залишаються ті групи пацієнтів, які мають супутню патологію – цукровий діабет, хронічні легеневі захворювання, гіпертонічну хворобу, аутоімунні захворювання, онкологічні, чи ті пацієнти, які отримують імунносупресивну терапію", - повідомила Надія Рудницька.

Вона також зазначила, що новий штам коронавірусу дає негативну динаміку на 6-7-й день. Додала, що на сьогодні є наявні ефективні швидкі тести, які відрізняються від попередніх, які були на початку. При позитивному швидкому тесті пацієнти скеровуються на ПЛР та на рентгенологічне обстеження не раніше п’ятого дня.

Обстеження, які повинні проводитися при позитивному тесті:

- аналіз крові з лейкоцитарною формулою (щоб визначити, чи переважає вірусний компонент чи бактерійний, щоб вирішити, чи застосовувати антибактеріальні препарати)

- обстеження, щоб визначити, чи є у пацієнта схильність до тромбозу легеневої артерії

- обстеження на реактивний білок.

Якщо температура не падає на жарознижуючих препаратах і піднімається через три години, в такому випадку треба негайно телефонувати до свого сімейного лікаря для того, щоб дообстежитися і бути госпіталізованим.

"Носіння масок та особиста гігієна – це є запорука того, що ми не будемо розповсюджувати цей вірус і швидше зможемо побороти цю третю хвилю коронавірусу", - наголосила Надія Рудницька.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, понад 95 тисяч випадків COVID-19 підтверджено на Львівщині.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ