Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівщина налагоджує зв’язки з Естонією

Питання залучення інвестицій, співпрацю в агропромисловому комплексі та освітніх проектах обговорили сьогодні, 3 жовтня, керівництво області з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Естонія в Україні Гертом Антсу, повідомила прес-служба Львівської облради.

Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка закликав естонський бізнес інвестувати в Львівщину, а також обговорив можливість відкриття авіа-рейсу Львів-Таллін. Окрім того, очільник області запросив тур-операторів та журналістів на промо-тур Львівською областю.

Перший заступник голови обласної ради Парасковія Дворянин натомість наголосила на транснаціональній співпраці між країнами. «Співпраця між Естонією та Україною на регіональному рівні мала б здійснюватися у двох вимірах: операційному - реалізація у короткостроковій перспективі спільних проектів та заходів, що мають на меті вивчення кращих практик та досвіду Естонії у сфері електронного урядування та електронної демократії, а також залучення громадськості до формування та реалізації регіональної та місцевої політики, - зазначила Парасковія Дворянин. - Натомість стратегічний вимір співпраці полягає в ініціюванні реальних заходів, спрямованих на створення моделі співпраці країн Балто-Чорноморського регіону. Такий Союз Балтійський держав - Польщі, Румунії та України - з одного боку зміцнив би позиції п’яти з шести вказаних країн в Європейському Союзі, а з іншого - створив би передумови для ініціювання розробки та впровадження Європейською Комісією окремої транснаціональної програми з умовною назвою «Від моря до моря» на фінансову перспективу ЄС після 2020 року».

За її словами, вказана програма, як і існуючі на сьогодні транснаціональні програми ЄС (для прикладу Балтійська чи Дунайська) мала б на меті посилення співпраці між регіонами Балто-Чорноморських країн в питаннях, що потребують фінансової та операційної інтервенції ЄС.

«Уже сьогодні можна ініціювати створення постійно діючої платформи співпраці Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Румунії та України. До слова, на зустрічах з Послами Литви та Латвії обласна рада уже зверталася з такою пропозицією і отримала попередню підтримку», - повідомила Парасковія Дворянин.

В свою чергу Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Естонія в Україні Герт Антсу відзначив великий потенціал Львівщини і запевнив керівництво області в тому, що активно просуватиме наш край серед естонських компаній, як приклад куди варто і потрібно інвестувати.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ