Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівщина розширила програму підтримки аграріїв

Львівська обласна військова адміністрація внесла зміни до Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021-2025 роки.

Як зазначає Агропортал, про це говориться у повідомленні Департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА.

«У зв’язку з продовженням дії воєнного стану дію програми поширено на жнивну кампанію та осінньо-польові роботи. Також збільшено фінансування за напрямом часткового відшкодування вартості високорепродукційного насіння згідно поданих заявок», — говориться у повідомленні. 

Окрім цього, фінансова підтримка на зворотній основі у вигляді пільгових кредитів тепер надається суб’єктам підприємництва на придбання насіннєвого матеріалу, мінеральних добрив, засобів захисту рослин, послуг, пов’язаних із виробництвом сільськогосподарської продукції, придбання комплектуючих виробів і деталей для ремонту виробничого і невиробничого обладнання, придбання матеріалів, будівельних матеріалів, інвентарю та інструментів для проведення ремонтних робіт господарським способом, придбання основних засобів, біологічних активів для діяльності в АПК.

Програмою визначено 5 основних критеріїв, за якими будуть оцінюватись подані заявки-анкети на отримання пільгового кредиту. А саме: 

  • Кількість земель сільськогосподарського призначення (рілля, пасовища, сіножаті, багаторічні насадження в обробітку (користуванні).
  • Кількість тварин, які утримуються.
  • Кількість основних видів продукції, яка виробляється.
  • Середньооблікова кількість робочих місць.
  • Сума сплачених податків, зборів.

Суб’єкти підприємництва, які продемонструють позитивну динаміку за будь-якими трьома критеріями з п’яти, матимуть переважне право на одержання кредиту в сумі до 500 тис. грн терміном до 5 років із відтермінуванням погашення основної суми зобов’язання до 1 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ