Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Львівщина у трійці лідерів із реалізації програми "Доступні ліки"

Львівська область входить у трійку лідерів із реалізації програми «Доступні ліки». Зокрема із квітня минулого року, відколи почала працювати програма, на Львівщині отримали рецепти на «Доступні ліки» понад 530 тисяч мешканців. Про це інформують у Міністерстві охорони здоров’я України. Про це повідомляють у прес-службі Львівської ОДА.

Разом із Львівщиною найбільшою популярністю програма користується у Дніпропетровській та Харківській областях.

Загалом з квітня 2017  року вже понад 6,6 мільйонів українців скористалися програмою «Доступні ліки» та отримали  ліки за понад 26,5 мільйонами рецептів.

Сьогодні за програмою можна отримати 261 препарат, з них 59 – повністю безоплатно. 202 препарати українці можуть отримати в аптеці з незначною доплатою. В середньому ця доплата становить близько 30% від вартості препарату.

Як інформують у Міністерстві у затвердженому Урядом бюджеті на 2019 рік вже закладено 1 млрд грн на програму «Доступні ліки». Також у планах Міністерства оновлення механізмів роботи програми. Передусім, щоб пацієнти могли також отримувати рецепти у своїх лікарів, що працюють у приватних закладах або здійснюють свою діяльність, як ФОП – у наступному році адміністрування програми буде передано до Національної служби здоров’я. Оновлення програми також передбачає обов’язкове запровадження електронного рецепту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ