Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівщина відправила на Схід "мистецький батальйон"

27-29 травня у місті Краматорську, у рамках проекту братання "Із Заходу - на Схід", відбудеться "Східноукраїнська книжкова толока" і Фестиваль ковальського мистецтва "Ковальські сурми". Підтримку проекту надають Львівська та Донецька облдержадміністрацій з метою зміцнення освітніх й культурних зв’язків між Сходом і Заходом України, популяризації української книги і читання.Про це повідомила т.в.о. директора департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА Марія Вагіла.

Усі дійства відбуватимуться на центральній площі Краматорська. У програмі фестивалю передбачені постійно діючі виставки художнього, ковальського мистецтва та кераміки. Також пройде виставка прижиттєвих видань Івана Франка та виставка-продаж творів письменника. Крім того, краматорчани і гості міста зможуть долучитись до майстер-класів та автограф-сесій.

"Мешканці Донецької області отримають чудову нагоду познайомитися з цікавими людьми, видавцями та авторами Львівщини. А візитною карткою фестивалю стане кована карта України, виготовлена майстрами-ковалями з усієї країни та встановлена на центральній площі Краматорська", - розповіла Марія Вагіла.

Вона також додала, що Східноукраїнська книжкова толока у Краматорську має на меті привернути увагу, пожвавити інтерес у містян до української книги і читання.

Окремо зазначимо, що голова обласної державної адміністрації також передав комплекти україномовних книг, які будуть розповсюдженні серед бібліотек Донецької області.

Проект триватиме під гаслом "Ми змінюємо Україну на краще!"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ