Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівщина вшанувала героїв-чорнобильців

1/2
Сьогодні, 14 грудня, у День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС біля пам’ятного знаку «Героям і жертвам Чорнобиля» відбулося віче, під час якого священики відслужили молебень. Про це повідомила прес-служба Львівської облради.

Окрім того, представники влади, громадських організацій, мешканці Львівщини, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, поклали квіти до пам’ятного знаку «Героям і жертвам Чорнобиля», а також спільно виконали Державний Гімн.

Як наголосив заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк, саме 14 грудня офіційно завершилось будівництво саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком Чорнобильської атомної електростанції. «Це була жахлива техногенна катастрофа. Майже 700 тис людей брали участь у її ліквідації. Із них більше половини – мешканці України. Минув 31 рік, а зараз тільки на Львівщині понад 8 тис сімей вважаються такими, що постраждали від Чорнобильської трагедії. Ми вдячні всім ліквідаторам за їх подвиг!», - сказав він.

Опісля Володимир Гірняк відвідав Львівський обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ