Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Журналісти відомого французького тижневика Le point перебували в зоні відчуження

Журналісти відомого французького тижневика Le point перебували в зоні відчуження. Про це повідомило Державне агентство України з управління зоною відчуження.

В межах висвітлення подій щодо окупації та деокупації Чорнобильської зони, відновлення діяльності  підприємств сфери ДАЗВ у супроводі представника пресслужби ДАЗВ,  пресофіцера Сухопутних військ ЗСУ Володимира Фітьо, пресофіцера Окремої 120 бригади сил ТрО ЗСУ Наталії Ксенчиної журналісти Le Point - Сергій Шестак й Борис Мабіляр зустрічались із захисниками, що несуть службу в Чорнобильській зоні.

Пан Мабіляр за роки діяльності  відвідав майже всі "гарячі" точки світу. Тут він цікавився не тільки армійським сьогоденням військових, але й тим,  як їх рідні сприйняли новину про те, що вони перебуватимуть в зоні підвищеної радіації, як облаштован побут захисників, чим відмінні габіони росіян від українських й іншим.

Пан Шестак теж журналіст із  досвідом у військовій журналістиці, в підтвердження цього -  понівечене  уламками снарядів лобове скло й багато матеріалів з зон бойових дій. 

Вночі фотокори повернулися з передової, а вранці вже поїхали до зони відчуження.

Про пана Мабіляра. Протягом розмови  виявилось, що в нього українське коріння - його дід був українцем. Про це він говорить з гордістю. Й знає деякі слова - дякую, будь ласка, добраніч. 

Наприкінці візиту Борис Мабіляр констатував: "Коли почалось повномасштабне вторгнення інші країни не очікували, що ви будете чинити такий спротив! Що ви настільки любите свою країну, що готові віддати за неї життя. Багато хто вважав, що ви змиритесь з завоюванням. Зараз ви приклад для країн світу!"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ