Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Львівщина виборола право проводити чемпіонат України з дзюдо U16

Наприкінці травня цього року у Львові відбудеться чемпіонат України з дзюдо серед юнаків та дівчат до 16 років. Про це повідомили 26 травня Гал-інфо у пресслужбі Управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА.
Фото Управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА

Прийматиме змагання легкоатлетичний манеж з велотреком Навчально-спортивної бази літніх видів спорту. Змагання організовуватиме Львівська обласна федерація дзюдо спільно з національною федерацію, Управлінням фізичної культури та спорту Львівської ОДА та під егідою Міністерства молоді та спорту України.  

"Це перші відповідальні змагання для юних талантів такого віку. У цій віковій категорії завжди виступає багато учасників. Коли ми приймали чемпіонат України U18, було понад пів тисячі дзюдоїстів. На цьому чемпіонаті очікуємо ще більше. Головне, аби ситуація з пандемією дозволила провести все у запланованому форматі", – розповідає президент Федерації дзюдо у Львівській області, учасник Олімпійських ігор в Лондоні, чемпіон Європи Сергій Дребот. 

На Львівщині, як наголошує Сергій Дребот, є багато дітей до 16 років, які вивчать дзюдо та готові змагатись за медалі національних змагань. Опановують цей вид спорт не тільки підлітки зі Львова, а й з Новояворівська, Миколаєва, Стрия та Борислава. Одне з ключових завдань чемпіонату – популяризувати дзюдо та мотивувати молодь до 

"Для нас важливо, аби усі змагання національного рівня, які відбуваються на Львівщині, проходили на найвищому рівні. Адже це своєрідна спортивна візитівка нашої області. Ми будемо залучати приватні компанії у якості спонсорів, забезпечувати належне суддівство, аби усі учасники змагань поїхали з Львівщини з приємними враженнями", – зазначає керівник Управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Роман Хім’як. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ