Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Збірна України з дзюдо не братиме участі в чемпіонаті світу серед юніорів

Збірна України з дзюдо не братиме участі в чемпіонаті світу серед юніорів через допуск до змагань російських дзюдоїстів, зокрема військовослужбовців, повідомила пресслужба Федерації дзюдо України (ФДУ).

Про це повідомляється на офіційному сайті федерації з посиланням на її президента Михайла Кошляка, пише Інтерфакс. 

"Із 4 до 8 жовтня в португальському Одівелаші відбудеться чемпіонат світу серед спортсменів до 21 року, на який була заявлена збірна України. Проте через допуск до змагань російських дзюдоїстів, у тому числі військовослужбовців, українська команда не братиме участі в турнірі. 

"Міжнародна федерація дзюдо, як завжди, в останній момент допустила до чемпіонату світу серед юніорів у нейтральному статусі сімох російських спортсменів, один із яких діючий військовослужбовець. Тож збірна України відмовилась від участі у світовій юніорській першості", - сказав Кошляк.

"Хочу знову наголосити: моя позиція як президента ФГУ, позиція президії національної Федерації щодо таких рішень IJF - незмінна. І вона залишиться незмінною, поки в Україні йде війна, поки щодня гинуть люди, поки ворог постійно обстрілює лікарні, школи, магазини, руйнує міста та села. Командам країн-агресорів не місце у світовому спорті", - заявив він.

За його словами, українська збірна продовжить готуватися до чемпіонату Європи, Кубків Європи та інших важливих змагань. "У зоні олімпійської кваліфікації в України вже є четверо спортсменів, і це дуже вагоме досягнення, враховуючи наш непростий шлях. Будемо чекати на остаточне рішення щодо участі росіян і білорусів в Олімпіаді-2024 від Міжнародного олімпійського комітету. Сподіваємось, здоровий глузд переможе", - наголосив Кошляк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ