Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівщина завчасно впоралася із призовом на строкову військову службу

Станом на 23 листопада Львівщина відправила на строкову військову службу 810 осіб. Про це сьогодні, 29 листопада, повідомив начальник відділу комплектування та призову (підготовки до військової служби) Львівського обласного військового комісаріату підполковник Валерій Дрібниця, передає кореспондент Гал-інфо.
Фото - Олена Ляхович, Гал-інфо.

У жовтні розпочали роботу районні призовні комісії на території Львівської області. Термін завершення їх роботи буде у грудні.

«Протягом жовтня та листопада відбулася відправка призовної молоді Львівщини до війська. Відповідно до указу Президента під призов потрапляють громадяни України віком від 20 до 27 років. Згідно з розпорядженням Кабміну планове завдання Львівської області становить 810 чоловік. Станом на 23 листопада Львівщина зі встановленим завданням впоралася і 810 чоловік відправили до війська», - сказав Валерій Дрібниця.

Відповідно до розподілу 290 осіб направлені на службу в Нацгвардію, 140 осіб - Державна прикордонна служба, 60 осіб - Державна спеціальна служба транспорту та 320 осіб – ЗСУ.

«Хочу висловити подяку батькам та призовникам, які прийшли на призовні дільниці самостійно та за повістками і виконали свій конституційний обов’язок», - сказав Валерій Дрібниця.

Він додав, що за результатами відправок відзначили роботу районних призовних комісій: Жовківської, Радехівської, Кам’янко-Бузької, Городоцької, Дрогобицько-бориславської.

«На жаль, з певними труднощами відбувалася робота по Львову, але із заданням також впорались. По Львову 800 громадян ухилилися від служби у війську. Призвані та відправлені до війська близько 120 громадян», - сказав Валерій Дрібниця.

Як зазначив Валерій Дрібниця, на Львівщині близько 38 громадян скеровані на альтернативну військову службу.

Він пояснив, що громадяни, яким віровчення не дозволяє брати зброю в руки, за три місяці перед призовом мають зібрати документи. Військкомат вивчає ці документи, а комісія з питань альтернативної служби при РДА розглядає та робить висновки.

Особи, які ідуть на альтернативну військову службу, проходять її терміном у двічі більшим ніж звичайна.

Військовий комісаріат просить громадян прийти та уточнити дані, адже багато з них мають право на відстрочку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ