Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Львівщина збільшує борги за житлово-комунальні послуги

У листопаді Львівська область погасила найбільший відсоток місячного боргу по гарячій воді, не рахуючи Волинської. Однак борги зростають.

Про це стало відомо з експрес-випуску Державної служби статистики України “Про оплату населенням житлово-комунальних послуг у листопаді 2021 року”.

В порівнянні з листопадом минулого року, українці заборгували державі на 1,1 млрд. гривень більше, але сплатили також на 4,6 млрд. більше. 2020 року було відношення 22,1 млрд. заборгованих коштів до 11,6 млрд сплачених, в цьому році 23,2 млрд заборгованих до 16,2 млрд. сплачених. Збільшення як цін, так і неоплаченних послуг, є типовим для зимових місяців.

Найбільший відсоток відносно боргу сплатили Одеська (88%), Тернопільська (84%) та Кіровоградські (82%) області. Найменший – Донецька (58%) і Запорізька (60%). Львівщина знаходиться на 13 місці (73%), у середині списку, поряд з Івано-Франківською (72%) та Житомирською областями (75%).

Найменше українці люблять платити за гарячу воду: відсоток грошей, сплачених за ці послуги, нижчий половини у 19 регіонах. Винятком є Винницька (51%), Львівська (52%) та Волинська (90%) області, а про Чернівецьку, Закарпатську та Тернопільську інформації немає зовсім.

Найбільше мешканці країни цінують електроенергію. Немає регіону, де сплачено менше 92% боргу, як в Херсонській області. Іноді користувачі знаходять в себе достатньо коштів, щоб оплатити послуги за минулий місяць, наприклад на Луганщині та Полтавщині (на 9% більше від боргу).  

У статистиці було охоплено всі регіони України, крім тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя і частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.

Також місто Київ винесено як окремий суб’єкт статистики. Воно споживає більше, ніж будь-яка з областей України, і має 62% заборгованості, що ставить його у кінець списку, поруч з Луганщиною  та Миколаївщиною.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ