Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівщина збільшила площі під озимі культури та вже завершила посів

Найбільші посівні площі озимих культур зосереджені у Львівському, Червоноградському, Стрийському районах.

Про це повідомляють в ЛОДА. 

Аграрії всіх категорій господарств Львівщини завершили посів озимих сільськогосподарських культур під урожай наступного року на площі 230 тис. га. В загальній структурі всіх посівних площ озимі культури поточного року складають 30,8%, а в порівнянні з минулим сезоном їх площі збільшені на 1,4%.

«У вирощуванні зернових культур аграрії надають пріоритет озимим культурам, оскільки вони дають більшу, до 30%, врожайність в порівнянні з ярими культурами. Водночас враховуються підбір сортів озимих культур, терміни та технології їх висіву з врахуванням метеорологічних умов зони вирощування», - прокоментувала Оксана Мулик, заступниця директорки департаменту. 

За даними оперативної інформації департаменту, в структурі озимих культур по господарствах усіх категорій, площі озимих зернових складають 80%, яких посіяно на площі 183,4 тис. га, більше на 3,7% до попереднього сезону, а саме: озимої пшениці – 160,4 тис. га (+3,2%), озимого ячменю – 19,4 тис. га (+6,6%); озимого жита – 3,6 тис. га (+16,1%). Посіви озимого ріпаку займають 20 % всіх площ озимих, їх посіяно 46,6 тис. га.

У комерційному секторі всіх озимих культур посіяли 145,8 тис. га, на 2,2% більше до минулого року. В структурі даної площі зернових культур посіяно 99,2 тис. га, більше на 7 % до минулого сезону. Зокрема: пшениці – 81,8 тис. га (+6,5% до минулого року), ячменю та жита - 17,4 тис. га (+9,4 % до минулого року). Проте озимого ріпаку у поточному сезоні сільгоспвиробники посіяли менше на 6,7 %, його площі складають 46,6 тис. га. 

Найбільші посівні площі озимих культур зосереджені у Львівському (36 тис. га), Червоноградському (32,1 тис. га), Стрийському (25,4 тис. га) районах. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ