Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівщині необхідна масштабна реконструкція та заміна очисних споруд, - Козицький

"Практично всі очисні споруди та каналізаційні мережі на Львівщині станом на сьогодні працюють за застарілими технологіями. Вони потребують реконструкції або повної заміни", - повідомив начальник військової адміністрації Львівщини Максим Козицький.

Критична ситуація з водопостачанням та водовідведенням склалася на Львівщині. Практично всі очисні споруди та каналізаційні мережі в області застаріли і потребують негайної реконструкції або повної заміни.

Особливо гостро постає питання забезпечення населення питною водою. У багатьох районах області спостерігається нестача споруд для її зберігання. Через аварійний стан трубопроводів втрачається до 40% питної води.

Нагальною також є потреба у реконструкції застарілих каналізаційних мереж у 12 населених пунктах області. Місцеві громади вже розробили проєкти з модернізації каналізацій, але не мають коштів для їх реалізації.

Як зазначив голова Львівської ОВА Максим Козицький, через війну неможливо залучити бюджетні кошти для вирішення цих нагальних проблем. Тому під час зустрічі з представниками південнокорейської компанії K-water було запропоновано налагодити співпрацю у модернізації водогосподарського комплексу регіону.

K-water - провідна інжинірингова компанія Південної Кореї, яка вже 56 років успішно реалізує проєкти у сфері водних ресурсів по всьому світу. Вона має значний досвід у будівництві та експлуатації очисних споруд, водосховищ, систем водопостачання та водовідведення. Останнім часом компанія активно впроваджує технології штучного інтелекту для ефективного моніторингу та управління водними ресурсами.

За словами виконавчого віцепрезидента K-water Чонго Ана, компанія найбільше зацікавлена у будівництві сучасних очисних споруд на Львівщині. Крім того, потенційно цікавить співпраця на базі індустріальних парків регіону.

Сторони домовились, що K-water детально вивчить усі пропозиції та визначить перелік проєктів, які готова реалізувати на Львівщині. Очікується, що співпраця з південнокорейськими партнерами дозволить модернізувати застарілу інфраструктуру водопостачання та водовідведення в області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ