Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львівська дитяча письменниця Леся Кічура отримала літературну премію ім. Наталі Забіли

Щороку навесні всеукраїнський журнал «Малятко», який виходить уже понад 60-ть років і є улюбленим виданням тисяч українських малят, вручає літературну нагороду ім. Наталі Забіли.
Львівська дитяча письменниця Леся Кічура

Нагадаємо, що Наталя Забіла увійшла в українську літературу як дитяча письменниця, однак широко відома як перекладач і популяризатор дитячої літератури. Вона плідно працювала і в галузі перекладу з французької, польської та інших мов. Твори письменниці перекладено багатьма мовами. За час своєї літературної діяльності Наталя Забіла видала в світ близько двохсот книжок для дітей, переважно для дошкільного та молодшого шкільного віку.

Однією з найкращих книжок Наталі Забіли вважається цикл віршованих оповідань «Ясоччина книжка», яка вперше вийшла друком ще в 30-х роках минулого століття (до слова, після виходу «Ясоччиної книжки» батьки стали називати своїх дітей Ясями і Ясочками).

У різні роки лауреатами премії ім. Наталі Забіли (була заснована ще 1988 р. редакцією журналу «Малятко») ставали такі відомі митці, як: П. Глазовий, А. Григорук, Т. Коломієць, З. Мензатюк, Н. Поклад, О. Кротюк, В. Чухліб, В. Скомаровський.

Цього року редакційна колегія обрала для нагородження авторку з Львівщини – Лесю Кічуру. Вона відома своїм соціально-книжковим проєктом «Добрі мамині казки», в рамках якого вийшло 5 збірок авторських казок.

З журналом «Малятко» в казкарки тривала літературна співпраця. Адже перша її казка «Турботлива корівка», написана для новонародженого сина, була надрукована на сторінках журналу для дітей ще 2010 року. Впродовж останнього року на сторінках «Малятка» з’явилися такі казки як: «Пригоди кита у Венеції» (№3), «Веселковий ангел» (№5), «Як море собі друзів шукало» (№9), «Як мигдалеві пряники містом мандрували» (№12).

Зважаючи на карантинні заборони премію довелося вручити дистанційно. Зазвичай яскраве нагородження відбувається у столиці в приміщенні Національного музею літератури України. Тож наразі авторка очікує поштою свій диплом та примірники видання.

Сама ж казкарка ділиться емоціями: «Журнал «Малятко» – моє улюблене видання з дитинства. Дуже радію, що виросла з ним, що з казками, віршами та завданнями виростало обоє моїх дітей. Сподіваюся, що мій третій малюк, котрий народиться в липні, також полюбить цей журнал, бо він твориться з великою любов’ю чудовою командою фахівців Для мене премія ім. Наталі Забіли – неймовірна сатисфакція моєї письменницько-казкарської діяльності. Переконана, з позитивними емоціями та новим натхненням найближчим часом ми за презентуємо нову збірку «Добрих маминих казок» в рамках нашого соціально-книжкового проекту!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ