Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Львівська медицина поступово стає кращою - Євген Кузик

Сьогодні відбулося виїзне засідання комісії охорони здоров'я та соціального захисту.
Євген Кузик

Спільно з виконавчими органами влади, а саме очільницею управління охорони здоров'я Львівської міської ради Мартою Матюшко та заступницею міського голови з гуманітарних питань Львівської міської ради Іриною Кулинич, депутати заслухали звіт щодо стану виконання ремонтних робіт, які проводилися за рахунок коштів спеціального фонду бюджету Львівської міської територіальної громади.

Йдеться про запит на суму понад 760 млн грн для лікарні Святого Пантелеймона (Клінічна лікарня швидкої медичної  допомоги) Першого медичного об'єднання Льова. Близько 140 млн було виділено з коштів міського бюджету. Також близько 36 млн грн було виділено лікарні Святого Миколая, що на вул. Пилипа Орлика. Запитів було на суму понад 130 млн. Крім того, ми дякуємо благодійникам, які також долучаються до фінансування ремонтних робіт у лікарні, розповідає депутат фракції "Європейська Солідарність", секретар комісії охорони здоров'я та соціального захисту Євген Кузик.

"Дякуємо, усім хто долучається, адже перед нами багато викликів. Є запити, які необхідно закрити цьогоріч. Наприклад, капітальний ремонт стерилізаційного відділення, де на сьогодні виконано робіт лише на 35 %, та закупівля необхідного медичного обладнання для цього відділення. Тим не менше цей об'єкт є вкрай необхідним і завершити його плануємо цього року.

До того ж, ми маємо вже багато завершених об'єктів в центрі медичної реабілітації в Брюховичах та 8-ій лікарні на вул. Навроцького", - прокоментував Євген Кузик.

За словами депутата, спільно напрацьований план дій сприятиме реалізації медичної стратегії міста Львова.

"Ми плануємо вносити зміни до нашої медичної стратегії, яка потребує доопрацювання через те, що наше Третє ТМО було передано Першому і Другому ТМО.

Крім того, працюємо над Програмою "Здоров'я львів'ян", бачимо що вона користується попитом, адже близько 50% жителів міста пройшли скринінгові обстеження. Дякуємо усім за роботу і маємо надію, що наша медицина поступово стане кращою", - додав Євген Кузик.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ