Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська міська рада хоче реформувати і приміські маршрути

У Львівській міській раді планують реформувати і приміські рейси. Зокрема, щоб такі маршрути не дублювали рух львівських маршруток, то транспортні управління Львівських ОДА та міської ради готують спільну нараду із приміськими перевізниками.

«Ці маршрути приміського підпорядкування. Ми це питання обговорювали. І є розуміння з боку області. Вони обіцяли нам скликати загальну нараду з тими перевізниками, які обслуговують 8-9 обласних маршрутів, які перетинають ціле місто Ці маршрути були відкриті вже давно, і договори на них діють. Ми маємо зустрітися спільно з управлінням транспорту і інфраструктури області і пропрацювати всі варіанти входу цих приміських маршрутів у місто, так щоб вони не дублювали міські маршрути», – повідомив начальник управління транспорту і зв’язку Львівської міської ради Микола Жук.

«Тут треба підкреслити, що згідно із законодавством приміський або міжміський маршрут може мати кінцеву станцію або в межах населеного пункту, або на автостанції або зупинку, погоджену місцевим органом самоврядування. Жодної погодженої зупинки для цих маршрутів немає. Тобто, якщо №111 їздить до поліклініки на вул. Виговського, то таку зупинку Львівська міська рада не погоджувала», – додав заступник начальника управління транспорту і зв’язку міської ради Андрій Білоус.

«Місто, цього не хоче. Бо це алогічно. Тобто, не повинен приміський маршрут 3% маршруту їхати по області, а 97% - містом», – заявив Андрій Білоус.

Додамо, що з 1 січня у Львові діє нова схема руху маршруток. Її провадження викликало шквальну критику городян.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ