Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська міська рада виділила землю під кафедральний собор ПЦУ

Сьогодні під час продовження пленарного засідання сесії ЛМР депутати підтримали питання будівництва у Львові кафедрального собору Православної Церкви України.

Рішенням 52 депутатів було вирішено надати релігійній організації “Релігійна громада Львівсько-Сокальської єпархії Української православної Церкви (Православної Церкви України) парафії Свято-Преображенського кафедрального собору у Сихівському районі міста Львова“ (код ЄДРПОУ 44817987) дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,7640 га на просп. Червоної Калини, 89 для будівництва Свято-Преображенського кафедрального собору Української православної Церкви (Православної Церкви України) за рахунок земель, що не надані у власність або користування, з подальшим переведенням їх до земель житлової та громадської забудови.

"Рішення прийнято. Землю під самобудом московського патріархату на Сихові у Львові віддали Православній церкві України. Перейшли на останню стадію, щоб поставити фактично і юридично крапку над діяльністю релігійного осередку російського світу на Сихові, який  ховався за лаштунками релігії", - повідомив депутат ЛМР від обєднання Самопоміч Євген Бойко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ