Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Львівська МТГ матиме 6 старостинських округів, джерела фінансування – невідомі

Сьогодні, 24 листопада, на засіданні постійної депутатської комісії архітектури, містобудування та розвитку територій Львівської міськради розглядали питання про утворення старостинських округів на території Львівської міської територіальної громади.

Ухвалою передбачено створення на території Львівської міської територіальної громади 6 старостинських округів:

Винниківський старостинський округ, що складається з території міста Винники Львівської міської територіальної громади Львівського району Львівської області.

Дублянський старостинський округ - місто Дубляни, села Ситихів, Малі Підліски, Малехів.

Лисиничівський старостинський округ - села Лисиничі, Підбірці.

Північний старостинський округ – села Великі Грибовичі, Малі Грибовичі, Збиранка, Гряда, Воля Гомулецька, Зашків, Завадів, Зарудці.

Брюховицький старостинський округ - селище міського типу Брюховичі.

Рудненський старостинський округ - селище міського типу Рудне, села Рясне-Руське, Підрясне.

Як зазначив заступник керівника департаменту міської агломерації, на попередній сесії питання було знято з порядку денного через звернення громади села Рясне-Руська з приводу того, щоб дати їм можливість утворити окремий старостинський округ. Їх колективне звернення розглядалося на робочій групі, вона його не підтримала і винесла на розгляд сесії первинну ухвалу.

Також за його словами запропоновано перейменувати Північний старостинський округ, щоб зберегти назву сіл. Він називатиметься  Грядівсько-Зашківський округ. Для робочих документів назва буде «Північний».

«Ми створюємо старостинські округи, яким чином буде здійснюватися фінансування після їх появи?», - запитав голова комісії Олексій Різник.

Чиновник пояснив, що «такого поняття, як фінансування не буде виділено окремо». Округи отримуватимуть фінансуватимуться цільово за потребами.

Однак Різник зауважив, що населені пункти ще не входять в межі міста Львова і залишаються окремими суб’єктами згідно з адміністративно-територіальним поділом. Однак окремого фінансування не мають.

«Питання фінансування не стояло», - сказав представник департаменту.

«Тобто на сьогодні департамент агломерації не розглядає яким чином буде здійснюватися фінансування громад? Тобто ми створюємо орган, даємо штат, але він немає жодного функціоналу», - сказав Різник.

Чиновник пояснив, що за розподілом штатних одиниць округи будуть належати до виконкому.

Комісія питання підтримала і завтра, 25 листопада, його винесуть на сесію Львівської міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ