Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Львівська обласна клінічна лікарня лікує від ковіду найбільш важких пацієнтів

Львівська обласна клінічна лікарня один із закладів області, який приймає хворих на коронавірус. Сьогодні у медзакладі 28 хворих, з них - 2 у реанімаційному відділенні. Про це повідомили 1 грудня Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.
Фото ілюстративне

Координатор ковідного відділення Омелян Синенький розповів: більшість пацієнтів – у важкому стані, адже лікарня є особливим закладом з-поміж ковідних. Сюди приймають людей зі складними патологіями та після хірургічних втручань.

«Ми беремо пацієнтів, які є на замісній нирковій терапії - це особлива категорія пацієнтів. Також це післяопераційні хворі судинної хірургії. Окрім цього, люди після кардіохірургічних втручань в тому числі із кардіоцентру»,-  зазначив медик.

Сьогодні у медзакладі немає пацієнтів на штучній вентиляції легень, хоча за минулий місяць таких хворих було 16. Омелян Синенький розповів, що здебільшого їх пацієнти перебували на неінвазивній вентиляції, в цьому випадку майже всі хворі одужують.

Лікарня має 30 кисневих точок, медики використовують кисневі концентратори, кисень пацієнти отримують безперебійно.  Допомогу ковідним хворим надає 5 медичних бригад. В одній бригаді працює 12 людей.

Загалом медзаклад розрахований на 50 ліжкомісць. Також готують необхідні документи для розширення ліжкової мережі.

Додамо, що загалом в стаціонарах області станом на ранок перебуває 1744 хворих на коронавірус, з них 140 пацієнтів лікують у реанімаційних відділеннях, 35 - на ШВЛ. За увесь час COVID підтверджено у 46891 особи. Померло 1255 людей. Одужали від коронавірусної інфекції - 29888 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ