Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Львівська поліція відмовилась відкрити кримінальне провадження за фактом отруєння собак в парку

Як стало відомо Гал-інфо, напередодні власниці двох собак, які постраждали від отруєння в парку імені Папи Римського Івана Павла II написали заяви в поліцію.

Як повідомляло видання "My dog", в Сихівському районі Львова протягом двох тижнів мінімум дві собаки постраждали від отруєння. Одна тварина померла, іншу вдалось врятувати.

Напередодні, 10 липня, власниці обидвох тварин звернулись з відповідними заявами у відділ поліції №2 Львівського РУП №2 ГУНП у Львівській області (Сихів). Як повідомила зокрема власниця однієї з постраждалих тварин Анастасія Андрес, було подано дві окремі заяви, однак потерпілі будуть наполягати на спільному розслідуванні даної справи.

Однак, як з'ясувало Гал-інфо, на даний час в поліції відмовились відкривати кримінальне провадження за даними фактами та не внесли відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Відповідно до статті 214 Кримінально процесуального кодексу України, слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов’язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочати розслідування та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Як повідомила в коментарі Гал-інфо речниця поліції Львівської області Світлана Добровольська, на даний час поліцейські проводять опитування власників та співпрацюють з ветеринарами для з'ясування обставин.

"Все залежить від того, яка буде зібрана доказова база. Стаття звучить "Жорстоке поводження з тваринами", вона відкривається тільки в тому випадку, якщо є підстави вважати, що хтось навмисно спричинив шкоду життю і здоров'ю тварини. В цьому випадку ми маємо заключення ветеринарів, що тварини постраждали внаслідок чогось там. Зараз підуть в ветеринарну клініку, потрібно зібрати всю доказову базу, потрібні документи на основі чого це визначено, коли проведені експертизи, з якими тваринами і так далі. Будуть опитувати потерпілих і тоді буде прийняте рішення. Якщо будуть підстави вважати, що тварини були отруєні і це було заподіяно умисно, тоді буде відкрите провадження", - зокрема повідомила Світлана Добровольська.

Скільки часу буде тривати дана перевірка в поліції не повідомили.

Згодом власниці постраждалих тварин Анастасія Андрес та Катерина Подзігун повідомили, що у разі відмови поліції у відкритті кримінального провадження, вони будуть звертатись до суду.

Зазначимо, історії з отруєнням собак у Львові зокрема в Сихівському районі триває доволі давно. Зокрема як повідомив мешканець району Андрій Білинський, його собака загинула від отруєння два роки тому. 

"Лише неодноразові звернення, зібрання під райвідділом небайдужих заставили поліцію зареєструвати моє звернення про отруєння моєї Мікусі до ЄРДР та почати досудове розслідування справи. Поліція навіть опитала декілька свідків, вилучила фарш з ознаками наявності в ньому отрути та протримавши його невідомо де 50 діб скерувала на проведення експертизи до інституту харчових добавок. На цьому розслідування припинилося", - розповів Андрій.

Нагадаємо, у 2019 році, в Головному управлінні Нацполіції Львівщини, тодішня керівниця слідства області Наталія Харченко, заборонила слідчим вносити дані в ЄРДР без її особистого погодження, задля зниження рівня "негативу" в області. 

https://galinfo.com.ua/news/u_lvovi_vynayshly_yak_znyzyty_riven_zlochynnosti_332339.html

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ