Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Львівська військова прокуратура запобігла банкрутству готелю "Власта"

Львівська прокуратура з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Західного регіону України попередила спробу незаконного стягнення з державного підприємства «Готель «Власта» 500 тис. грн.Про це повідомив прес-секретар прокурораЗахідного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Микола Гуцуляк.

Вищий господарський суд України виніс рішення про відмову у стягненні з державного підприємства «Готель «Власта» грошових коштів у сумі півмільйона гривень. 

Львівськапрокуратура з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері перевірила підстави стягнення ТОВ «Укрсервіс» з державного підприємства «Готель «Власта» грошових коштів за штучно створеним боргом по договору купівлі-продажу цінних паперів. За результатами перевірки було здійснено вступ у господарську справу за позовомТОВ «Укрсервіс» до ДП «Готель «Власта».

Як повідомив перший заступник прокурора Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері старший радник юстиції Є.Парамонов, зазначений договір було укладено без наявності фінансової необхідності та застосування процедури державної закупівлі. Окрім того, договір було підписано особою, яка не мала необхідного обсягу цивільної дієздатності. Задоволення зазначеного позову створило б умови для доведення підприємства до стану банкрутства. Львівська прокуратура з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Західного регіону України захистила у суді інтереси держави, попереджено спробу завдати державному підприємству значних збитків з доведенням підприємства до збанкрутіння.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ