Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська влада пообіцяла виплатити борг реставраторам колони

Реставратору, що відновлював колону навпроти храму Св. Андрія, Львівська міська рада поки не виплатила ні копійки. Обіцяють найближчим часом все повернути. Про це сьогодні, 31 серпня, повідомив скульптор-реставратор Володимир Ропецький.

«Станом на сьогодні мені не повернули ні копійки. Але з владою ми уже дійшли компромісу. Підписано нову угоду. Маємо надію, що кошти в найкоротший термін будуть у нас»,– зазначив він. Суму боргу реставратор не назвав.

«Ми зробили все, що могли, по-максимуму»,– наголосив Володимир Ропецький.

Скульптор-реставратор запевнив, що накриття, яке покривало колону цілих три місяці, жодної шкоди архітектурній пам’ятці не мало б завдати. «Ми передбачили і спрогнозували це. Колона обдувається, в накритті є спеціальні вентиляційні отвори»,– зазначив він.

Нагадаємо, сьогодні під час прес-конференції начальник управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко звинуватила Володимира Ропецького у тому, що справжній реставратор насамперед повинен дбати про добро архітектурних пам’яток, а не про власний інтерес.

«Той, хто звинувачує, нехай сам спершу оцінить власний внесок у розвиток культурних пам’яток. Перед тим, як розкидатись звинуваченнями, слід подумати про те, що зробив я сам. Всі вміють багато говорити, а от працювати нема кому»,– відповів Володимир Ропецький на звинувачення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ