Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Підберізцівська сільрада закуповує харчі для дітей за завищеними цінами

Йдеться про закупівлі для дошкільних навчальних закладів Підберізцівської сільської територіальної громади, що у Львівському районі Львівської області, головою якої є Коваль Василь Михайлович.
Василь Коваль. Фото Гал-інфо

Переможцем таких тендерів здебільшого визначався ФОП Попик Богдан Романович, що є близьким родичем депутата Підберізцівської сільської ради Попика Романа Євстахійовича. 

Про те, що харчі закуповуються за завищеними цінами свідчить низка  договорів, опублікованих на порталі публічних закупівель “Prozorro”.

У їх числі - договір про закупівлю товару від 31.01.2024 року, укладений Підберізцівською сільською радою, в особі сільського голови Василя Коваля, з ФОП Попик Богдан Романович, з додатків до якого вбачається, що сільрада замовила у постачальника курячі яйця по 8 грн. за штуку, всього 8100 штук на суму 64,8 тис. грн (без ПДВ). 

Яйця були закуплені для  закладів дошкільної освіти в селах Верхня Білка, Чижиків, Підгірне, а також для Миклашівського навчально - виховного комплексу "Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад" Підберізцівської сільської ради.

Ще один договір від 31.01.2024 року стосується закупівлі для названих закладів дошкільної освіти у постачальника Богдана Попика риби (хек): на 64 тис. грн, у кількості 400 кг, ціною 160 грн/кг. 

Трохи раніше – 29.01.2024 року - Підберізцівською сільрадою було укладено договір про закупівлю товару з ФОП Борович Павло Ярославович, згідно з яким для комунального закладу дошкільної освіти с. Підберізці було закуплено 3000 яєць на 24 тис. грн (без ПДВ) – по 8 грн за штуку. 

22.01.2024 року сільрада, в особі голови Василя Коваля, підписала договір з ФОП Попик Роман Євстахійович, згідно з яким для закладів дошкільної освіти, зокрема, була закуплена курятина (куряче філе) – ціною 175 грн за кг, всього 900 кг на загальну суму 157,5 тис. грн (без ПДВ).

29.02.2024 року Підберізцівською сільською радою було укладено договір на закупівлю товару з ФОП  Попик Богдан Романович, з якого вбачається, що для Чорнушовицької гімназії, зокрема, було закуплено куряче філе на суму 21 тис. грн (без ПДВ), всього 120 кг, ціна за одиницю – 175 грн. 

За ще одним договором від 29.02.2024 року із даним ФОП Підберізцівською сільською радою було закуплено для вищеназваної гімназії 1200 яєць – по 8 грн за штуку, всього на 9,6 тис. грн (без ПДВ).

За наявною інформацією, постачальник ФОП Попик Роман Євстахійович, який у договорах за результатами закупівель своєю адресою вказує Львівський р-н, с. Верхня Білка, вул. І.Мазепи, тепер є депутатом Підберізцівської сільської ради. ФОП  Попик Богдан Романович, що вказує аналогічну адресу, є його близьким родичем, імовірніше за все, сином.

Віктор Корнієнко

    

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ