Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівське підприємство з протезування відкриває сучасний реабілітаційний центр

Львівське казенне експериментальне підприємство засобів пересування і протезування відкриває сучасний реабілітаційний центр, названий на честь американця, який загинув у бою під Іловайськом. Ця подія приурочена другій річниці загибелі українського воїна Маркіяна Паславського у бою під Іловайськом. Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Спеціалісти Реабілітаційного центру ім. Маркіяна Паславського надаватимуть можливість українцям усіх вікових категорій, які втратили кінцівки, включаючи і захисників України, навчитись нормально жити, незважаючи на протезування кінцівок. У Центрі проводитимуться навчальні заходи з відновлення щоденних побутових навичок, включаючи приготування їжі та занять спортом. У Центрі будуть також установлені два симулятори водіння автомобілем, що дозволить пацієнтам з ампутованими руками та ногами навчитись навичкам водіння авто з допомогою своїх протезних кінцівок.

Заклад названо так з пошани до Маркіяна Паславського, американця українського походження, випускника відомої військової академії США «Уест-Поїнт», який у серпні 2014 р. поклав своє життя за суверенітет та незалежність української держави у битві за Іловайськ.

Львівське казенне експериментальне підприємство засобів пересування і протезування розташоване на вул. Рудненська, 10

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ