Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські греки урочисто відзначатимуть День «Охі»

28 жовтня о 16 годині у Львівській обласній філармонії грецька громада Львова за підтримки святкуватиме національне свято Греції День “Охі”. Про це «Гал-info» повідомили у прес-службі Благодійного фонду “Парфенон”.
Нагадаємо, день «Охі» святкують усі греки, в усіх, як у Греції так і в діаспорі. «Охі» в перекладі з грецької означає «ні». Так відповіли жителі Еллади 28 жовтня 1940 року на ультиматум італійських фашистів, які вимагали відкрити кордон країни для розгортання воєнних дій на території Європи. Коли спалахнула Друга світова, весь народ Греції піднявся на боротьбу з фашизмом. У найкоротший термін було організовано ополчення, що зуміло не лише зупинити, а й змусити тікати супротивника, який вдвічі перевищував його за чисельністю. До середини листопада ворогів вигнали з грецької землі. Армія продовжувала переслідувати італійських фашистів, зайшовши в глиб Албанії, де майже на півроку скувала сили загарбників. Саме тоді Муссоліні сказав: «Парадоксально й смішно: ми змушені просити про примирення».
Грецька громада “Еллінес” відзначить День “Охі” святковим концертом. В рамках святкування також відбудеться вечір пам’яті українського композитора грецького походження Миколая Харіто, автора понад понад 50 романсів, серед яких “Отцвели уж давно хризантэмы в саду”. У виконанні солістки Львівської опери Неоніли Козятинської прозвучать відомі твори композитора.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ