Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Львівські хірурги видалили жінці 10-сантиметрову небезпечну пухлину

У жінки випадково виявили велику 10-сантиметрову пухлину наднирників під час планового обстеження. Небезпечний новоутвір, який міг вбити пацієнтку будь-якої миті, успішно видалили львівські хірурги лікарні святого Пантелеймона, – інформує ЛМР.
Фото: лікарня святого Пантелеймона

Пацієнтка – 40-річна мешканка Львівщини з розсіяним склерозом. Це невиліковне прогресуюче захворювання центральної нервової системи. Все життя жінка з усіх сил протистоїть хронічній недузі. Порятунку шукала і за кордоном, де пройшла експериментальне лікування, яке, за її словами, допомогло. Аби контролювати свій стан, жінка постійно проходить огляди, у тому числі і МРТ-обстеження. Під час планової томографії у неї і виявили пухлину. 

Спеціалісти Центру хірургії лікарі святого Пантелеймона провели всі необхідні додаткові обстеження, включно з УЗД і КТ, та встановили, що у жінки – феохромоцитома. Це доволі рідкісна доброякісна пухлина надниркових залоз, яка порушує процес вироблення гормонів. За статистикою зустрічається в 1 людини на 100 тисяч.

На момент обстеження пацієнтки феохромоцитома виросла вже до 10 см та несла пряму загрозу життю. По-перше, пухлина тиснула на сусідні органи і структури та могла розірватись. По-друге, в наднирниках виробляються вкрай важливі гормони, що регулюють рівень артеріального тиску. Будь-якої миті у жінки міг статися гіпертонічний криз та призвести до раптової смерті. 

З огляду на розміри пухлини консервативне лікування жінці вже не допомогло б. Єдиний вихід – операція. У ході втручання хірурги лікарні святого Пантелеймона виконали лівобічну адреналектомію (видалення пухлини разом з наднирником). Операція тривала 2 години та минула успішно. На четвертий день після втручання пацієнтка вже поїхала додому. Після того як жінка позбулася пухлини, вона прагне знову сконцентруватися на подальшому лікуванні своєї хронічної недуги – розсіяного склерозу

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ