Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські комунальні підприємства працюють на межі

Сьогодні на засіданні постійної комісії міської інфраструктури, інженерного та житлового господарства ЛМР, стало відомо про критичний стан комунальних підприємств ЛМР.

Зокрема, в ЛМКП "Львівводоканал" повідомили, що "Львівобленерго" може припинити постачання електроенергії при відсутності погашення накопичених боргів. Власних коштів у Львівводоканалу достатньо для функціонування до липня.

Місячні нарахування за воду в підприємства становлять 54 млн гривень. З яких необхідно сплачувати 30-33 млн - видатки на електроенергію, 27 млн грн - фонд заробітної плати.

Не краща ситуація і в ЛМКП "Львівтеплоенерго" та ЛКП "Залізничнетеплоенерго", які накопичили борги та не мають коштів на проведення нагальних ремонтних робіт.

"При формуванні бюджету депутати розуміли, що маємо зарезервувати гроші на діяльність підприємств через різницю в тарифах (фактичну неможливість їх збільшувати) та коли зрозуміли, що місту запропоновано пакет стійкості - скерували всі прогнозовані кошти зокрема на розвиткові роботи від пологових будинків до цвинтарів.

Зараз же йде відмова від пакета стійкості, а відтак потрібно розуміти, що маємо прийняти болючі рішення - призупинення  робіт по проєктах (ремонти, купівля обладнання, інше), для забезпечення життєдіяльності міста", - прокоментував Гал-інфо голова комісії Андрій Шевців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ