Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські козаки пропонують облаштувати в підвалах Ратуші музей

Львівське козацтво шукає приміщення для музею, у якому можна було б демонструвати сувеніри та подарунки, привезені з подорожі навколо Європи на козацькій чайці «Пресвята Покрова». Шукає вже віддавна, проте і досі безрезультатно. Особливої актуальності такий музей набуває у зв’язку запланованим на осінь 2006 року переходом через Атлантику, який козацтво планує здійснити вже на іншій, новозбудованій чайці «Спас».
«Ми маємо дуже багато цікавих подарунків і сувенірів. Нас радо вітали в портах Європи, де ми намагалися відродити козацьку славу. А тут вдома, як виявилось, це нікого не цікавить. Знаєте, ніде нас так погано не зустрічали як в Україні», – розповів «Гал-info» учасник походу на «Пресвятій Покрові», член козацького товариства «Кіш» Олександр Дітчук. За його словами, куди лише не зверталися козаки. Просили навіть міську владу дозволити їм відремонтувати підвали Ратуші і там облаштувати музей. «Такий музей у Ратуші свідчив би, що про Львів знають у світі. Туди можна було б заводити гостей і делегації», – сказав Олександр Дітчук. Та попередню владу цей проект не зацікавив, з новою ж козаки перемовин ще не починали…
Чайку «Пресвята Покрова» було збудовано 1990-1992 роках. За дев’ять років мандрів козаки обійшли на ній все узбережжя Франції, були в Англії, Голландії, Іспанії, а також країнах Середземномор’я.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ