Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Львівські лікарі лікують дівчинку, яка єдина зі сім'ї вижила в укритті на Донеччині

Зараз у Першому медоб‘єднанні Львова лікують десятирічну Вероніку з Вугледара. Вона – єдина, хто вижив в укритті 9 квітня, коли росіяни прицільним вогнем із танка накрили сховище 9-поверхівки у місті.
фото - пресслужба Першого ТМО Львова

Про це інформує пресслужба ЛМР із посиланням на Перше ТМО Львова.

Того дня внаслідок обстрілу її батько, бабуся, дядько із дружиною загинули на місці. Вижила тільки Вероніка. Як потім припустили сусіди, мабуть, дорослі останньої миті накрили дівчинку собою, що її і врятувало.

Саме сусіди знайшли дівчинку під завалами. Уламок снаряду потрапив у голову, на лівій руці відірвало великий палець, праву – частково паралізувало. 

Рідних Вероніки сусіди поховали на подвір’ї місцевої церкви, дівчинку відправили спершу до Дніпра, а потім – до лікарні Св. Миколая Першого медоб’єднання Львова. 

"У нас Вероніка вже місяць. Позаду – операція: команда офтальмологів успішно усунула дефект повіки та сітківки ока, аби зберегти його функцію. Згодом на дівчинку чекає іще одне втручання: уламок снаряду досі в неї в голові і видалити його поки неможливо. Лікарі чекають, доки загоїться рана", – кажуть лікарі. 

З маленькою пацієнткою працюють реабілітологи. Вероніка уже робить перші кроки і вчиться заново ходити, до неї нарешті починає повертатися пам’ять. У Вероніки з рідних залишився лише дядько. Свою племінницю чоловік відвідує, як тільки виникає можливість приїхати з Києва до Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ