Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Львівські лікарі врятували руку 64-річного чоловіка від ампутації

Фото: Перше медичне об'єднання Львова
Фото: Перше медичне об'єднання Львова
Фото: Перше медичне об'єднання Львова
Фото: Перше медичне об'єднання Львова
Фото: Перше медичне об'єднання Львова
Фото: Перше медичне об'єднання Львова
1/3
Спеціалісти Лікарні Святого Луки Першого медоб’єднання Львова вдалося врятували руку 64-річниого чоловіка від ампутації. Про це інформує

Як зазначають у Першому медичному об'єднанні Львова, 64-річний Іван Малашняк зі Львова. Травму чоловік отримав наприкінці вересня, коли порався по господарству та розпилював дрова болгаркою. Та ненароком вихопилася з рук пана Івана та вмить практично повністю відтяла ліву кінцівку. Чоловік одразу покликав на допомогу сина. Той доправив батька в Лікарню Святого Луки, де спеціалізуються саме на таких травмах.

Випадок складний. Лезо пройшло крізь всю руку і фактично відрізало її на рівні передпліччя. Неушкодженою залишилася лише ліктьова кістка. Першими за порятунок кінцівки взялися травматологи. Вони зіставили частини променевої кістки і зафіксували їх апаратом зовнішньої фіксації. Далі до роботи взялися реконструктивні хірурги кисті, які зшили серединний і ліктьовий нерв та провели пластику мʼяких тканин.

Після операції минув місяць, однак перелом променевої кістки все ніяк не зростався - через надто великий кістковий дефект. Аби його закрити, травматологи взяли трансплантат з тазової кістки пана Івана та зафіксували все металевою пластиною. Ще одна проблема, яка потребувала вирішення - це сильний біль, який мучив пацієнта. Що його викликало - розповідає реконструктивна хірургиня кисті Лікарні Святого Луки Марія Кузейків:

«Його ліктьовий нерв стискали зарубцьовані тканини. Це давало болісні і пекучі відчуття на передпліччя, мізинець і безіменний палець. Ми відкрили кубітальний канал, по якому проходить ліктьовий нерв, звільнили його та перемістили вище. А для того, аби нерв знову не зарубцювався, ми обтягнули його сполучною тканиною перикарда із серця свині». Всі чотири операції минули успішно. Руку пацієнта вдалося зберегти.

З дня отримання побутової травми минуло вже більше чотирьох місяців. Нині пан Іван двічі на тиждень займається із фізичними та ерготерапевтами. Для того ж, аби повністю відновити функцію лівої руки, потрібен час. Не менш як пів року - кажуть наші спеціалісти з реабілітації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ