Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Львівські медики врятували вагітну з важкою патологією після апендициту

Команда хірургів та акушер-гінекологів дорослої та дитячої лікарень Першого медоб’єднання Львова працювали спільно, аби зберегти життя мамі й маляті.
Фото: Перше ТМО

"32-річна львів'янка Анна Родик вдруге готувалась стати мамою. Одного разу увечері вона відчула раптовий біль у верхній частині живота. Жінка тут же викликала швидку допомогу, яка привезла її до лікарні", – зокрема розповідають у Першому ТМО Львова.

Після обстеження лікарі виявили у майбутньої мами спайкову кишкову непрохідність. За словами медиків, це уже третя за останні кілька останніх років непрохідність. Причина цьому – видалений раніше апендицит, після чого в ділянці втручання почали формуватись спайки, тобто, зрощення тканин.

При такій важкій патології їжа перестає просуватись кишечником та швидко спричинює некроз – відмирання тканин. Далі – важкі ускладнення та сепсис. Цього разу стан загрожував життю не лише матері, але й дитини в її лоні.

Ситуацію погіршувало й те, що дитина стала менш рухливою. Тому після низки консультацій медики вирішили: жінці треба невідкладно робити кесарів розтин, рятувати маля і саму вагітну.

Акушери-гінекологи пологового допомогли з’явитись на світ здоровому хлопчику Тимофійкові, а після хірурги взялись оперувати кишкову непрохідність самої Анни.

"Під час втручання спеціалісти розділили спайки кишок, тобто склейки, та повернули кишківник в правильне положення. Операція тривала три години та пройшла без ускладнень.

Після чотирьох днів в реанімації пацієнтку перевели в стаціонар. Зараз вона готується до виписки та з нетерпінням чекає на зустріч зі своїм синочком. Його вона зможе взяти на руки лише за декілька тижнів", — кажуть медики. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ