Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Львівські митники виявили одяг, маса якого в 10 разів перевищувала вказану у декларації

Днями до пункту пропуску «Краківець – Корчова» із Польщі прибув вантажний автомобіль під керуванням громадянина України, в якому виявили чималу партію незадекларованого одягу.
фото - пресслужба Львівської митниці

Про це інформує пресслужба Львівської митниці.

Згідно з документами, поданими до митного контролю у вантажівці знаходилось понад 22 тонни збірного вантажу: керамічна плитка, люстри, одяг, друкарська продукція тощо. Продавцем товару значилось одне з угорських підприємств, одержувачем - приватне підприємство в Україні. 

Однак, у працівників пункту пропуску викликала сумніви інформація щодо задекларованого товару. Відтак, під час поглибленого огляду, львівські митники, спільно з прикордонниками виявили, що маса одягу майже в 10 разів перевищує задекларовану. Замість вказаних 1,3 т у вантажівці було понад 12 т одягу (46 377 одиниць). Крім того, авто перевозило 100 світильників, про які не вказали в декларації. 

Так директор підприємства з Угорщини намагався ввезти на митну територію України товар, подавши митному органу документів, що містять неправдиві відомості. 

Щодо нього склали протокол про порушення митних правил за ч. 1. ст. 483 (Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю) Митного кодексу України. Незадекларований товар вилучено. Його вартість буде встановлено додатково. Справу скерують до суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ