Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Львівські податківці вперше за останні роки оштрафували церкву - за «церковний бізнес»

Йдеться про релігійну організацію «Релігійна громада УГКЦ парафії Всіх Святих Українського народу у Залізничному районі м. Львова», що знаходиться за адресою: вул. Симона Петлюри, буд. 32 та керівником якої є отець Володимир Ольшанецький.

Як стало відомо «Гал-інфо», щодо релігійної організації ГУ ДПС у Львівській області було проведено позапланову виїзну перевірку з питань дотримання вимог податкового законодавства при здійсненні діяльності автомобільної стоянки, що знаходиться безпосередньо на території церкви, парафіяльної крамниці ритуальних послуг (що також знаходиться на подвір’ї храму) та парафіяльної резиденції «Горицвіт» (яка розміщена в c. Орявчик Сколівського району).

Перевіркою було встановлено порушення релігійною організацією вимог низки статтей Податкового Кодексу України, зокрема, ст. 266 (що стосується податку на нерухоме майно – на об’єкти житлової та нежитлової нерухомості) та ст. 274 (йдеться про земельний податок на земельні ділянки).

За результатами перевірки ГУ ДПС у Львівській області були прийняті відповідні податкові рішення-повідомлення, за якими релігійній організації «Релігійна громада УГКЦ парафії Всіх Святих Українського народу у Залізничному районі м. Львова» було збільшено суми грошових зобов’ язань та застосовано штрафні (фінансові) санкції.

Згідно інформації із держреєстрів, релігійна організація «Релігійна громада УГКЦ парафії Всіх Святих Українського народу у Залізничному районі м. Львова» (код ЄДРПОУ 23965059) включена до Реєстру неприбуткових установ та організацій на підставі рішення контролюючого органу ДФС № 1713034600568 від 11.12.2017 року.

Водночас дана релігійна організація (основний вид діяльності якої – діяльність релігійних організацій) володіє правом власності на шість об’єктів нерухомості. У їх числі - чотири земельні ділянки та два житлових будинки (що знаходяться за адресою: Львівська обл., Сколівський р., с. Орявчик).

Дані житлові будинки в с. Орявчику (загальною площею 708,5 кв. м, та загальною площею 168, 2 кв. м, що були придбані в 2016-2017 роках та зареєстровані на релігійну організацію) на сайті Храму Всіх Святих Українського народу називаються парафіяльною резиденцією “Горицвіт”. Однак, за наявною в інтернеті інформацією, використовуються у тому числі як звичайний відпочинковий комплекс для туристів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ